Hondenvoer soorten

Wat is goed hondenvoer?

Verschillende soorten hondenvoer

Wat het juiste voer voor je hond is, is lastig te zeggen. Elke hond reageert weer anders. Maar jij als hondeneigenaar wilt natuurlijk het beste voor je hond. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende merken en soorten hondenvoer te verkrijgen. Wij maken je graag wegwijs.

Over het algemeen zijn er drie segmenten voer te verkrijgen, namelijk:

  1. Droogvoer
  2. Vers vlees
  3. Blikvoer, of ook wel natvoer

Elk soort heeft zo zijn voor-en nadelen. De keuze die je maakt tussen de drie segmenten is afhankelijk van je eigen voorkeur, denk hierbij bijvoorbeeld aan het financiële plaatje. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk rekening te houden met de kieskeurigheid van je hond. Een aantal honden is gevoelig voor bepaalde bestandsdelen. Hierdoor kan je genoodzaakt zijn om over te stappen naar een ander segment voer of een misschien ander merk.

Droogvoer

Dit segment voeding kan ook wel gezien worden als brokken. Droogvoer bevat weinig vocht. Hierdoor is het lang houdbaar. De prijs van de brokken zegt tegenwoordig niks over de kwaliteit. Het aandeel dierlijke proteïnen bepaalt de prijs van de desbetreffende brokken. Over het algemeen bevat lagere kwaliteit hondenvoer meer granen en plantaardige proteïnen. Vooral deze twee eigenschappen kunnen voor problemen met de huid en de spijsvertering zorgen.

Vers vlees

BARF en KVV zijn termen die bekend staan als kwalitatief goed vers vlees. BARF staat voor Bones And Raw Food en KVV staat voor Kompleet Vers Vlees. Over het algemeen is vers vlees hondenvoer zelfs geschikt voor menselijk gebruik. Dit gegeven geeft de hoge kwaliteit van vers vlees aan. Ben je opzoek naar vers vlees voor je hond? KVV Kivo biedt kwalitatief hoogstaand hondenvoer aan.

Blikvoer

Blikvoer kan ook wel gezien worden als natvoer. Natvoer vind je vaak in een blik of een zakje. In tegenstelling tot droogvoer bestaat natvoer uit 70% tot 90% water. Vanwege de sterke geur die eraf komt valt natvoer erg in de smaak bij honden. Afgeraden wordt om alleen maar natvoer aan de hond te geven om gebitsproblemen te voorkomen. Het is namelijk zo dat een gebit dat kauwt over het algemeen schoner blijft. Een combinatie van blikvoer en brokken is de oplossing.

Vitaminen voor jouw hond

Als je de keuze hebt gemaakt betreft de voeding van je hond kan je erover nadenken om eventuele vitaminen toe te voegen. Bij kwalitatief goed eten is dit over het algemeen niet noodzakelijk aangezien het reeds de benodigde vitaminen en mineralen bevat. Je kan er wel eens over nadenken als je hond wel een extraatje kan gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vitaminen voor een betere vacht. Tevens kan het een goede toevoeging zijn voor honden op leeftijd om de botten en gewrichten te versterken en het zicht te verbeteren. We raden wel aan om dit eerst met je dierenarts te overleggen. De vitaminen kunnen onderverdeeld worden in wateroplosbare vitaminen en vet oplosbare vitaminen. Onder wateroplosbare vitaminen vallen vitaminen B en C. Vitaminen A, D, E en K vallen onder vet oplosbare vitaminen. Voornamelijk vitamine A is belangrijk voor de hond. Vitamine A draagt bij aan de groei en het herstel van de cellen. Tevens is het erg positief voor het zicht van de hond. Houdt er wel rekening mee dat te veel vitamine A ervoor kan zorgen dat de hond kreupel wordt en zelfs kan leiden tot afwijkingen in het skelet. Vraag voordat je een keuze maakt om advies bij je huisarts.

Wil je weten hoeveel voer een Boerboel per dag eet? Lees dan ons artikel ‘hoeveel eet een Boerboel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *