Eten van een boerboel

Hoeveel eet een Boerboel?

De Boerboel is een Zuid-Afrikaans ras. De Boerboel is gefokt om te waken zonder daar agressief bij te doen. Het ras bestaat al erg lang, het komt namelijk uit 1652. Tegenwoordig wordt de Boerboel weer een populair ras, de afgelopen jaren was dit niet het geval. Lees snel verder en krijg antwoord op de vraag: Hoeveel eet een Boerboel?

Wat eet een Boerboel eigenlijk?

Een Boerboel eet gewoon hetzelfde als iedere andere hond. Voor je Boerboel hoef je niks speciaals te kopen of te maken. Maar wat eet een hond? Er zijn verschillende soorten voer die geschikt zijn voor honden. De verschillende soorten hondenvoer zijn:

  • brokken
  • Natvoer
  • Rauw vlees

Ook wanneer jezelf wat bereidt is het geen probleem om je hond dit te voeren. Uiteraard moet je wel met veel dingen rekening houden wanneer je zelf het eten voor je hond maakt.

Over het algemeen worden er brokken gevoerd aan een hond. Ook natte voeding is erg bekend onder de hondenbaasjes. Dit komt voornamelijk omdat het voer al compleet is en hier niks aan toegevoegd hoeft te worden.

Maar je ziet nu ook dat rauw voer of het voer zelf maken steeds populairder wordt. Zoals je hierboven al las, zijn brokken en/of natte voeding over het algemeen allemaal compleet en zo komt de Boerboel aan zijn voedingsstoffen. Wanneer je er toch voor kiest om zelf het eten voor te bereiden, is het belangrijk dat je goed kijkt of je Boerboel alle voedingsstoffen binnenkrijgt.

Hoeveel eet een Boerboel nu echt?

Wanneer jij je Boerboel brokken gaat geven, staat er vaak op de verpakking hoeveel jouw hond per dag mag hebben. Dit is voornamelijk gebaseerd op het gewicht en de leeftijd van je hond. Wanneer jouw Boerboel juist heel actief is, kan het behoorlijk verschillen met de hoeveelheid voeding. Uiteraard kan het ook veel te veel zijn voor je hond om wat voor een reden dan ook. Het is altijd goed om zelf in de gaten te houden of je hond op goed gewicht blijft.

Bereken zelf hoeveel jouw Boerboel per dag mag eten
Hoeveel een Boerboel eet hangt dus af van hoe actief hij is. Een Boerboel mag gewoon eten wat iedere andere hond ook mag, natuurlijk afhankelijk van het gewicht en de leeftijd. Een Boerboel is een behoorlijk grote en zware hond en dit betekent dat hij relatief veel moet eten. Een Boerboel wordt tussen de 50 en 90 kilogram en hij mag aan voeding gemiddeld 8 gram per kilo lichaamsgewicht opeten.  Dat zou betekenen wanneer jouw Boerboel 70 kilogram is, hij 560 gram aan brokken mag op een dag. Wanneer je toch denkt dat je hond te weinig of te veel krijgt, kan je altijd extra voeren of juist minder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *